Waarom Rots & Water gezinstraining

Rots & Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes.

Waarom Rots & Water gezinstraining


Met gezinstraining een duwtje in de rug

Niet elk kind is even weerbaar, zelfverzekerd of emotioneel vaardig. Er wordt veel van hen verlangd in deze maatschappij en af en toe vergeten we dat dit niet bij elk kind vanzelf gaat. Soms is het nodig om je kind een duwtje in de rug te geven, handvatten te geven om met situaties of anderen om te gaan. Met Rots & Water, een psycho-fysieke weerbaarheidstraining, geef je je kind net dat zetje dat het nodig heeft.

Spelenderwijs, door middel van oefeningen en daarbij horende evaluatie en zelfreflectie leert je kind op te komen voor zichzelf en rekening te houden met anderen. Daarbij helpt Rots & Water je kind te werken aan zijn of haar sociale vaardigheden en zelfbeheersing. Groepsgewijs, samen met de Rots & Watertrainer en het gezin, werken jullie in een veilige setting aan de sociale ontwikkeling van je kind.

Gezinstraining maakt weerbaar en solidair

In 6 trainingen leert je kind de rots te zijn, weerbaar, met zelfvertrouwen en zelfbeheersing, denkend aan zijn of haar eigen behoeften. Daarnaast ervaart het als water te zijn, sociaal naar de ander, flexibel, hulpvaardig en aardig. Kortom, weerbaarheid en solidariteit, worden in balans gepresenteerd en getraind. Trainingen die je thuis ook direct met je kind in praktijk kunt brengen.

De fysieke oefeningen helpen om zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfreflectie te ontwikkelen. De mentale oefeningen spelen in op de mentale kracht van je kind, om te ervaren dat je meer kunt dan je denkt! Het gaat om het inzetten van kracht (Rots) en de verbinding met de ander (Water). Kinderen zijn na de training beter in staat β€˜nee’ te zeggen. Niet alleen met hun stem, maar met name in hun houding en uitstraling.

Rots & Water is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek (evidence based). De training is gericht op het ontwikkelen van sociale competenties en op het voorkomen en aanpakken van pestgedrag, seksueel geweld en discriminatie. Door samen te werken, te spelen en te leven worden sociale competenties ontwikkeld.

Wil je je aanmelden, gebruik dan het Contactformulier.
Onder β€˜Over WK Training’ kun je lezen wie er achter WKTraining zit en de gezinstrainingen geeft.

Wij helpen u graag!

Heeft u vragen of wilt zich aanmelden, neem dan eenvoudig contact met ons op.
Neem contact op