Rots & Water training

Rots & Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes.

Rots & Water training


Rots & Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes. De training is gericht op het ontwikkelen van sociale competenties en op het voorkomen en aanpakken van pestgedrag, seksueel geweld en discriminatie. Door samen te werken, te spelen en te leven worden sociale competenties ontwikkeld.

Rots & Water is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek (evidence based). Rots & Water leert kinderen op te komen voor zichzelf en rekening te houden met anderen. Het verschil met andere weerbaarheidsprogramma’s en anti-pestprogramma’s, is dat kinderen binnen Rots & Water ook leren werken aan hun sociale vaardigheden en zelfbeheersing.

Leerlingen worden getraind in weerbaarheid. Binnen de training worden spel en zelfverdedigingsvormen afgewisseld met momenten van zelfreflectie en het uitwisselen van ervaringen. De training van weerbaarheid gaat samen met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Weerbaarheid en solidariteit, worden in balans gepresenteerd en getraind.

De fysieke oefeningen helpen om zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfreflectie te ontwikkelen. De mentale oefeningen spelen in op de mentale kracht in mensen, om te ervaren dat je meer kunt dan je denkt! Het gaat om het inzetten van kracht (Rots) en de verbinding met de ander (Water).
Kinderen zijn na de training beter in staat ‘nee’ te zeggen. Niet alleen met hun stem, maar met name in hun houding en uitstraling.

Onder ‘Over WK Training’ kunt u lezen wie er achter WKTraining zit en de trainingen Rots & Water geeft.

Wij helpen u graag!

Heeft u vragen of wilt zich aanmelden, neem dan eenvoudig contact met ons op.
Neem contact op