Gezinstraining

Met gezinstraining voor jezelf leren opkomen

Gezinstraining


Rots en Water gezinstraining. Voor jezelf opkomen én toch goed met anderen overweg kunnen...wie wil dat nou niet?

De Gezinstraining is een speelse en leuke training in de gymzaal, waarbij veiligheid voorop staat. Door deze gezinstraining leren kinderen op zichzelf te vertrouwen, voor zichzelf op te komen of hun nog onbegrensde gedrag te reguleren. Ook leren ze hoe je vrienden maakt. De training is geschikt voor gezinnen met kinderen van 8-12 jaar en 12-16 jaar.

Tijdens de gezinstraining wordt een basis gelegd voor de rest van het leven van je kind. Wat is fijner dan te zien dat je kind zich makkelijk beweegt in zijn of haar sociale omgeving? Na de 6 bijeenkomsten van degelijke basislessen hebben de kinderen meer zelfvertrouwen en zelfreflectie. Ze leren grenzen aan te geven, pestgedrag te stoppen en om te zien naar de ander.

Sterk en zelfbewust worden kun je leren

Doordat je als gezin samen in een kleine groep traint kan het geleerde thuis ook direct geoefend worden. Resultaat verzekerd! De gezinstraining is voor iedereen geschikt en na enkele lessen kan je kind sterk en zelfbewuster naar buiten treden. Dat is dus te leren. Naast training in de zaal maken we ook een vertaalslag: 'Hoe pas ik Rots en Water toe in het gewone leven thuis, op school, op straat en eventueel in de sport’.

De Gezinstraining wordt door de deelnemers als fijn en leerzaam omschreven. Er komt verbinding. Kinderen en ouders leren in de training voor zichzelf op te komen maar ook verbinding te maken met de ander. Doordat je als ouder met je kind meetraint, ontwikkel je een voorbeeldfunctie voor je kind. Dit vindt allemaal plaats in een veilige setting met een ervaren trainer.

Leer zelf Rots of Water te zijn

De 6 bijeenkomsten van de gezinstraining zijn samen een compacte en goed uitgebalanceerde basis van de Rots en Water Methode. Vanuit hier kun samen met je kind veel in praktijk brengen. Basisvaardigheden als opkomen voor jezelf, verbinding (vriendschap) maken met anderen en leren de goede afweging te maken door bewust Rots in te zetten of te kiezen voor Water.

Rots & Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining. Binnen de gezinstraining worden spel en zelfverdedigingsvormen afgewisseld met momenten van zelfreflectie en het uitwisselen van ervaringen. De training van weerbaarheid gaat samen met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Deze gezinstraining maakt de band tussen jou en je kind sterker. Je kind leert voor zichzelf op te komen.

Wij helpen u graag!

Heeft u vragen of wilt zich aanmelden, neem dan eenvoudig contact met ons op.
Neem contact op